O zaštiti medijskih sloboda u Evropi

Izvor: Cafe.ba, 23.Jan.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O zaštiti medijskih sloboda u Evropi

SARAJEVO - Delegacija parlamenta BiH pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvovaće naredne sedmice na prvom dijelu redovnog zasjedanja ovog tijela u Strazburu, na kojem bi trebalo da bude obavljena rasprava o zaštiti medijskih sloboda u Evropi.

Na zasjedanju od 26. do 30. januara će biti raspravljano i o ravnopravnosti i inkluziji lica sa invaliditetom, te o zaštiti svjedoka kao neophodnog instrumenta u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma u Evropi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je dnevnim redom predviđena i zajednička rasprava o zaštiti prava na kolektivno pregovaranje, uključujući i pravo na štrajk, kao i rasprava o borbi protiv netolerancije i diskriminacije u Evropi, kao i o humanitarnoj situaciji u kojoj se nalaze ukrajinske izbjeglice i raseljena lica.

Na samom početku zasjedanja trebalo bi da bude izvršen izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, te imenovani članovi komiteta, nakon čega bi bila održana i komemorativna ceremonija u znak sjećanja na 70 godina od oslobađanja koncentracionog logora Aušvic, a moguće je da tokom zasjedanja budu izabrane sudije u Evropskom sudu za ljudska prava.

Delegacije će diskutovati i o izvještaju i aktivnostima Biroa i Stalnog komiteta, posmatranju parlamentarnih i predsjedničkih izbora u Tunisu, kao i parlamentarnih izbora u Moldaviji, te provođenju memoranduma o razumijevanju između Savjeta Evrope i EU i poštivanju obaveza i angažmana Crne Gore.

U Delegaciji BiH nalaze se Mladen Bosić, Senad Šepić, Milica Marković i Saša Magazinović.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.