Noć tursko-bosanskog prijateljstva u Zavidovićima

Izvor: Cafe.ba, 24.Feb.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć tursko-bosanskog prijateljstva u Zavidovićima

ZAVIDOVIĆI (AA) - U organizaciji brojnih nevladinih organizacija, večeras je u Zavidovićima priređena svečanost "Noć tursko-bosanskog prijateljstva", a koja je organizirana povodom rođendana turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, prenosi Anadolu Agecny (AA).

Ceremoniji u sportskoj dvorani u Zavidovićima koja je organizovana pod naslovom "Noć tursko-bosanskog prijateljstva" prisustvovao je i načelnik Zavidovića Suad Omerašević, zvanice i mnogobrojni građani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<
Građani Zavidovića imali su priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu na kojem su izvođene pjesme i ilahije na bosanskom i turskom jeziku. Na koncertu su također nastupili pjevači Neno Murić i Mujo Aganović.

Ipak, noć je obilježio turski pjevač Orhan Čakmak, koji je specijalno za ovu noć izveo svoju pjesmu koju je posvetio upravo Recepu Tayyipu Erdoganu.

Na ceremoniji je bio prisutan i veliki broj mališana iz više bh. gradova koji su, mašući bh. i turskim zastavama, uljepšali noć. Iz publike su se mogli čuti uzvici "Bosna te voli", "Sretan ti rođendan".

Podsjetimo, Recep Tayyip Erdogan rođen je 26. februra u Istanbulu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.