Nobelov komitet žrtvama u BiH: Handkeovo književno djelo različito razumijemo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobelov komitet žrtvama u BiH: Handkeovo književno djelo različito razumijemo

Predsjednik Nobelovog komiteta Anders Olsson odgovorio je na pismo preživjelih žrtava i svjedoka ratnih zločina u Bosni i Hercegovini u kojem su izrazili protest zbog odluke da se Nobelova nagrada za književnost za 2019. godinu dodijeli austrijskom književniku Peteru Handkeu. Ovo je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, koji je pismo dobio. Olsson je u pismu poručio kako su primili pismo sa "zabrinutošću i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nobelov komitet odgovorio "Udruženju žrtava genocida BiH": "Prihvatamo presude, ali imamo različite stavove o književnom radu Handkea"

Izvor: Blic, 18.Nov.2019

Komitet za Nobelovu nagradu odgovorio "Udruženju žrtava genocida u BiH", koji je protestovao zbog dodele Nobelove nagrade austrijskom književniku Peteru Handkeu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.