Neznatan rast ekonomske aktivnosti

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neznatan rast ekonomske aktivnosti

BANJALUKA - Ekonomska aktivnost u BiH u trećem kvartalu prošle godine imala je neznatan rast od 0,6 odsto u odnosu na isti period 2013. godine, objavila je Direkcija za ekonomsko planiranje u izvještaju o kretanju makroekonomskih pokazatelja.

Nakon pozitivnog početka godine u prvom tromjesečju, kada je ekonomska aktivnost bila za 3,2 odsto veća u odnosu na prvi kvartal 2013. godine, uslijedila su dva dosta loša kvartala.

U drugom tromjesječju prošle godine dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << do pada ekonomske aktivnosti u odnosu na prvo tromjesečje od 1,2 odsto, što je donekle nadoknađeno rastom u trećem tromjesečju prošle godine od 0,9 odsto u odnosu na drugo tromjesečje.

Najznačajniji događaji koji su obilježili rast u tri kvartala prošle godine jesu skroman opadajući rast u okruženju, postepeno povećanje broja zaposlenih u BiH, loše vremenske prilike u prvom polugodištu, koje su kulminirale majskim poplavama, pad proizvodnje električne energije, pad izvoznih, te još veći pad uvoznih cijena koji je doveo do deflacije. /kraj/nb/ab

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.