Neprihvatljiva odluka o izmjenama prostornog plana srpske

Izvor: Cafe.ba, 26.Feb.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprihvatljiva odluka o izmjenama prostornog plana srpske

BANJALUKA - Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske ocijenio je da je neprihvatljiva odluka o izmjenama i dopunama Prostornog plana Srpske do 2025. godine, jer se njom zanemaruju nadležnosti BiH i obaveze entiteta u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Izmjene Prostornog plana nisu prihvatljive, jer se Republika Srpska tretira kao država, a predviđa se i njegovo usklađivanje sa susjednim državama, kao i sa Federacijom BiH", saopšteno je iz Kluba Bošnjaka u >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Vijeću naroda Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da u navedenom dokumentu nema načela usaglašenosti planskih dokumenata.

Klub Bošnjaka nije danas prihvatio izvještaj o saradnji institucija Republike Srpske sa Haškim tribunalom.

"Iz izvještaja je vidljivo da institucije Republike Srpske pomažu odbrani lica osumnjičenih za ratne zločine, sarađuju sa njihovim advokatskim timovima, a u isto vrijeme uskraćuju bilo koji vid satisfakcije žrtvama ratnog zločina", ocijenjeno je iz Kluba Bošnjaka.

Navedene akte Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 18. februara.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.