Neophodna istraga o nezakonitom snimanju premijera Srpske

Izvor: Cafe.ba, 30.Dec.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna istraga o nezakonitom snimanju premijera Srpske

SARAJEVO - Ekspert za borbu protiv terorizma DŽevad Galijašević izjavio je Srni da je rasprava o pretresu prostorija sarajevskog portala "Kliks" koja se vodi u Federaciji BiH besmislena, antidržavna i izrazito antisrpska i zato je razumljiva, ali je nerazumljivo da se gotovo identična rasprava vodi i u pojedinim štampanim i elektronskim medijima u Republici Srpskoj.

"Jasno je da je nezakonitim praćenjem i snimanjem, te javnim objavljivanjem privatnog razgovora premijera Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Srpske počinjeno produženo krivično djelo ugrožavanje ustavnog poretka Republike Srpske. Izvršeno je nezakonito prisluškivanje i snimanje jedne od deset najbitnijih i odgovornih ličnosti u BiH, a druge po važnosti i odgovornosti funkcija u Republici Srpskoj", naglasio je Galijašević.

On je ocijenio da snimanje i distribuciju tog snimka "nije uradio pojedinac nego organizovana grupa s ciljem ugrožavanja ustavnog poretka Republike Srpske i ugrožavanja bezbjednosti najvažnijih nosilaca javnih funkcija".

Galijašević je dodao da je apsurd što je uopšte dozvoljena rasprava o novinarskim slobodama na pitanju koje predstavlja najvažniju tačku ustavnih sloboda građanina i postojanja Republike Srpske.

"Ko snima najviše funkcionere Republike Srpske i da li su fizički ugroženi, te u kojoj mjeri je ugrožen ustavni poredak Republike Srpske – prava su pitanja za novinare koja treba ponavljati sve dok pravosuđe Republike Srpske ne odgovori presudom i primjerenim kažnjavanjem počinilaca", rekao je Galijašević.

On ističe da je Republika Srpska napadnuta iz raznih obavještajnih centara i meta je onlajn dezinformacija, u čemu, kako je istakao, učestvuju i neki, politički motivisani, novinari u samoj Republici Srpskoj.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.