Nema novih klizišta, saniraju se već aktivirana

Izvor: Cafe.ba, 23.Jan.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novih klizišta, saniraju se već aktivirana

- Na klizištu u Donjem Vakufu nije bilo pomjeranja tla u posljednja 24 sata. Većina stanovništva se vratila u svoje domove i noć provela tamo. I dalje se preporučuje maksimalan oprez posebno u noćnim satima, naveli su iz Civilne zaštite općine Donji Vakuf

SARAJEVO (AA) - Situacija u Bosni i Hercegovini, kada su klizišta i poplave u pitanju, se normalizuje, potvrdili su za Anadolu Agency (AA) iz Civilne zaštite.

"Na klizištu u Donjem Vakufu nije bilo pomjeranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << tla u posljednja 24 sata. Većina stanovništva se vratila u svoje domove i noć provela tamo. I dalje se preporučuje maksimalan oprez posebno u noćnim satima", kazali su iz Civilne zaštite općine Donji Vakuf.

Prema podacima Civilne zaštite Kantona Sarajevo, stanje na poplavljenim područjima općine Ilidža i Novi Grad se normalizuje.

"Voda se povukla u svoje korito. U toku jučerašnjeg dana vršena je dezinfekcija poplavljenih područja. Crveni križ je dijelio pakete sa higijenskim potrepštinama potrebnim za čišćenje objekata", pojasnili su iz kantonalne Civilne zaštite.

Na području Zeničko-dobojskog kantona nema aktiviranja novih klizišta. Prema informacijama kantonalne Civilne zaštite nema aktiviranja novih klizišta te se radi na saniranju starih.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.