Ne može se lažljivcu i siledžiji dozvoliti da predvodi Bošnjake

Izvor: SandzakInfo.net, 05.Okt.2012, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne može se lažljivcu i siledžiji dozvoliti da predvodi Bošnjake

CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP SDA ZENICA - Više od 10.000 okupljenih na predizbornom skupu SDA u Zenici   Trpili smo razne nasilnike u ovoj zemlji. Ovoga Radončića čak i dobrovoljno - sve ima svoje granice, kazao je Bakir Izetbegović.
Sarajevo je glavni grad BiH, ali je Zenica glavni grad SDA. Ovo je pobjeda Husejina Smajlovića i njegovog tima za Zenicu, poruka je sa večeras održanog centralnog predizbornog skupa zeničke SDA u Gradskoj areni pred više od 10.000 simpatizera ove stranke.

Ponos i dostojanstvo

Najveći aplauz prisutnih dobili su Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA BiH i Husejin Smajlović, jedan od najuspješnijih načelnika u istoriji grada metalurga čiju je sigurnu pobjedu i novi mandat večeras proglasio Jusuf Duraković, predsjednik Izbornog štaba SDA Zenica objasnivši to sa svim urađenim anketama i posjećenosti svih skupova uključujući i ovaj posljednji.  

- Nama su dugo prodavali, a mi naivno kupovali otrcanu priču da Zenica treba da sačeka na ostvarivanje višedecenijskog sna. Zenica neće niti želi čekati. Prilike ćemo stvarati, a ukazane šanse ćemo znati iskoristiti. Zenica želi bolju i ljepšu budućnost. Želimo izgraditi evropski ambijent a sačuvati vlastiti identitet, istakao je Husejin Smajlović.

Predstavljeno je i 32 kandidata stranke za Općinsko vijeće sa nosiocima liste dr. Belmom Pojskić i poznatim privrednikom i humanistom Mirsadom Čizmom.  

Dr. Ibrahim Šišić, predsjednik najveće općinske organizacije jedne stranke u BiH - zeničke SDA je kazao kako je vrijednost ove stranke to što je Bošnjacima vratila ponos i dostojanstvo. 

Belma Pojskić je naglasila kako je Arena simbol da se može uraditi sve kada se hoće, te da je ovo takođe nešto što je urađeno pod vodstvom Husejina Smajlovića. Mirsad Čizmo je rekao kako je ovo "pobjeda Huse i Husine reprezentacije Zenice, pobjeda istine, pobjeda Zenice". 

Porazi Lagumdžije

Bakir Izetbegović na skupu je govorio o porazima lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije koje je imao. 

- Prvi poraz Lagumdžije je od HDZ-a, drugi je od Milorada Dodika, treći - najgori je pokušaj da instalira Fahrudina Radončića za ministra sigurnosti BiH. Država je mogla tako dobiti ministarstvo nesigurnosti. Trpili smo razne nasilnike u ovoj zemlji. Ovoga Radončića čak i dobrovoljno -  sve ima svoje granice. Ne može se lažljivcu, siledžiji, čovjeku koji je ko zna na kakav sumnjiv način stekao imovinu dozvoliti da predvodi Bošnjake u BiH. Zato ćemo mi Lagumdžiji nanijeti i četvrti poraz, od SDA - snage BiH, kazao je Izetbegović.

Nastavak na SandzakInfo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.