Mohammed bin Salman imenovan za premijera Saudijske Arabije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2022, 19:53

Mohammed bin Salman imenovan za premijera Saudijske Arabije

Prestolonasljednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman postao je premijer kraljevine, navodi se u kraljevskom dekretu objavljenom u utorak. Saudijski kralj Salman naredio je rekonstrukciju kabineta, a sin kralja Khalid bin Salman, bivši zamjenik ministra odbrane, postao je novi kao ministar odbrane. Kada je kralj Salman stupio na tron 2015. godine, imenovao je Mohammeda bin Salmana (37) za ministra odbrane. Do 2017. uspio je da izbaci iz igre svog starijeg rođaka na mjestu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman imenovan za premijera

Izvor: Danas, 27.Sep.2022

Prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman imenovan je za premijera, funkciju koju tradicionalno obavlja kralj, prema kraljevskom dekretu koji je danas objavila zvanična novinska agencija SPA.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.