Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u odvojene posjete primio veleposlanike Srbije, Hrvatske, Njemačke i Palestine

Izvor: Cafe.ba, 09.Apr.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u odvojene posjete primio veleposlanike Srbije, Hrvatske, Njemačke i Palestine

- Veleposlanici Srbije, Hrvatske, Njemačke i Palestine u BiH su čestitali ministru Crnadku preuzimanje dužnosti ministra vanjskih poslova i zaželjeli mu puno uspjeha u budućem radu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u odvojene posjete veleposlanika Republike Srbije u BiH Stanimira Vukičevića, veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia, veleposlanika Savezne Republike Njemačke u BiH Christiana Hellbacha i veleposlanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Države Palestine u BiH Rezeqa Namoora, prenosi Anadolu Agency.

Tijekom susreta s veleposlanicima Vukičevićem i Del Vechiom razgovarano je o dobrosusjedskoj suradnji pri čemu je naglašena spremnost za njeno daljnje jačanje. Ministar Crnadak je naglasio da Bosna i Hercegovina teži ka kontinuiranom unapređenju odnosa sa susjednim i drugim državama regiona na svim područjima. Istakao je da su odnosi BiH sa susjedima važni za cjelokupnu atmosferu suradnje u regionu i njegovom pozicioniranju kao sigurnog i privlačnog prostora za strana ulaganja. Bilateralna suradnja je ocijenjena kao veoma intenzivna i nastavit će se kroz skoru razmijenu posjeta na nivou ministara vanjskih poslova.

Ministar Crnadak je tijekom razgovora s veleposlanikom Hellbachom izrazio zahvalnost Njemačkoj za kontinuiranu snažnu potporu Bosni i Hercegovini na europskom putu i reformskom procesu, dodatno osnaženu njemačko-britanskom inicijativom koja je prerasla u inicijativu EU za BiH.

Dodao je da su aktivno sudjelovanje Njemačke u Brdo-procesu (proces približavanja Zapadnog Balkana EU) i organizacija Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu u kolovozu 2014. godine, jasno potvrdili opredjeljenje Njemačke da pomogne regionu u procesu eurointegracija i izrazio očekivanje daljnje njemačke potpore.

Ministar Crnadak je izrazio posebnu zainteresiranost Bosne i Hercegovine za jačanje ekonomske i trgovinske suradnje sa SR Njemačkom.

Na sastanku ministra Crnadka i veleposlanika Države Palestine u BiH Rezeqa Namoora ocijenjeno je da su odnosi između BiH i Pаlestine trаdicionаlno prijаteljski bez otvorenih pitanja te iskazana obostrana želja za unapređenjem svih oblika suradnje. Razmijenjene su informacije o političkoj situaciji u BiH i Palestini te naglašena potreba i važnost uspostave dijaloga u rješavanju svih otvorenih pitanja.

Ministar Crnadak i veleposlanik Namoor osudili su nedavni napad ISIL-a na palestinski izbjeglički kamp Yarmouk u predgrađu Damaska.

Veleposlanici Srbije, Hrvatske, Njemačke i Palestine u BiH su čestitali ministru Crnadku preuzimanje dužnosti ministra vanjskih poslova i zaželjeli mu puno uspjeha u budućem radu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.