Meteorolozi: U narednim danima manje padavina i znatno toplije vrijeme

Izvor: Cafe.ba, 07.Avg.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meteorolozi: U narednim danima manje padavina i znatno toplije vrijeme

Meteorolog Željko Majstorović za Anadolu Agency (AA) je izjavio da se narednih dana očekuje mnogo bolje vrijeme u Bosni i Hercegovini

Posljednjih nekoliko dana nekoliko gradova Bosne i Hercegovine pogodile su poplave u kojima je pod vodom ostao veliki broj domaćinstava. Ipak, prema riječima meteorologa, vremenske prilike će se narednih dana znatno popraviti, javlja Anadolu Agency (AA).

Meteorolog Željko Majstorović za Anadolu Agency (AA) je izjavio da se narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << dana očekuje mnogo bolje vrijeme u Bosni i Hercegovini.

“Već sada možemo kazati da vrijeme ide na bolje i vikend će biti dobar i imat ćemo znatno manje kišnih padavina. Ponedjeljak, utorak i srijeda naredne sedmice će biti relativno dobri i uz više sunca”, rekao je Majstorović.

Ističe da se narednih dana mogu očekivati i mnogo više temperature koje će u pojedinim dijelovima zemlje dostići i do 30 stepeni Celzijusa.

“Štaviše, mogu se očekivati i mnogo više temperature. U Sarajevu će naredne sedmice temperatura iznositi i do 30 stepeni. Uglavnom, proći će u znaku sunca”, kazao je.

Ipak, napominje da će već sredinom mjeseca opet biti promjenljivo i sa mogućim padavinama.

Na kraju dodaje kako je cijela Evropa zahvaćena nevremenom i vrijeme je vrlo promjenljivo u mnogim zemljama gdje postoji strah od velikog nevremena i snažnih poplava.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mostar okupan suncem

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2014

MOSTAR - Za razliku od drugih gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini koji su proteklih dana pogođeni novim poplavama usljed obilnih padavina u Mostaru je danas sunčano i lijepo vrijeme, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA)...Mostarci navikli na visoke temperature uživaju u ugodnih 28 stepeni, uz 68...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.