Mađarska dobila zakon o kontroli finansija iz inostranstva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska dobila zakon o kontroli finansija iz inostranstva

Madjarski parlament usvojio je danas zakon o građanskim grupama koje se finansiraju iz inostranstva. Zakon za koji su glasali poslanici vladajuće koalicije pod vođstvom premijera Viktora Orbana predviđa da grupe koje dobijaju više od oko 26.200 dolara godišnje iz inostranstva prijave to sudu i da u većini svojih online i štampanih publikacija objave da se finansiraju iz inostranstva. Nevladine organizacije će takođe morati da navedu sve strane sponzore koji im daju više od oko 1.800...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Mađarskoj usvojen zakon o NVO finansiranim iz inostranstva

Izvor: RTS, 13.Jun.2017

. Mađarski parlament usvojio je zakon o građanskim grupama koje se finansiraju iz inostranstva. Zakon predviđa da grupe koje dobijaju više od oko 26.200 dolara godišnje iz inostranstva prijave to sudu i da u većini svojih onlajn i štampanih publikacija objave da se finansiraju iz inostranstva.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.