Lider većine u Senatu SAD predlaže sankcije Kini zbog fentanila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2023, 21:01

Lider većine u Senatu SAD predlaže sankcije Kini zbog fentanila

Lider većine u Senatu SAD Čak Šumer (Chuck Schumer) će se zalagati da se u predstojeće zakone o odbrani uključi amandman kojim bi se sankcionisala Kina zbog njene navodne uloge u proizvodnji sintetičkog opioidnog fentanila, rekao je u nedelju, 16. jula. Šumer je okrivio Kinu za veći deo fentanila za koji američke vlasti kažu da je odgovoran za smrt desetina hiljada Amerikanaca od predoziranja. Rekao je da lek dolazi sa proizvodnih lokacija u Kini "sa potpunim prihvatanjem i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lider većine u američkom Senatu za sankcije Kini zbog navodne uloge u proizvodnji fentanila

Izvor: Danas, 16.Jul.2023

Lider većine u američkom Senatu Čak Šumer izjavio je danas da će se zalagati da se u zakone o odbrani uključi amandman kojim bi se sankcionisala Kina zbog njene navodne uloge u proizvodnji sintetičkog opioidnog fentanila.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.