Konferencija 20 godina Dejtona: Banjaluka sutra domaćin brojnih zvaničnika

Izvor: Cafe.ba, 18.Sep.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija 20 godina Dejtona: Banjaluka sutra domaćin brojnih zvaničnika

BANJALUKA - Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je sutrašnja Konferencija "20 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - pogledi", koja se održava u organizaciji "Nezavisnih novina" i grada Banjaluka, značajan politički događaj za ovaj grad, BiH, i regiju.

"Ovo je značajan događaj, kakve želimo da se u našem gradu održavaju i u narednom periodu. Banjaluka se deklarisala kao otvoren grad i želimo da se ovdje svako ugodno osjeća", poručio je Gavranović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Gavranović je dodao da će u Banjaluci sutra razgovarati brojni zvaničnici iz BiH i država regiona, ali i predstavnici međunarodne zajednice i svi oni koji su u proteklih 20 godina učestvovali u stvaranju pretpostavki za uspješno sprovođenje Dejtonoskog mirovnog sporazuma u BiH

Diana Radić, član Organizacionog odbora Konferencije, i direktor marketinga "Nezavisnih novina", podsjetila je da "Nezavisne" ove godine obilježavaju 20 godina postojanja, te je naglasila da će u tom duhu biti sprovođene sve aktivnosti koje organizujemo.

"Kada je riječ o ovoj konferenciji, sama ideja je bila da promovišemo mir, dijalog, pozitivnu komunikaciju i naravno - grad Banjaluku", navela je Radićeva.

Sonja Stančić, konsultant i član Organizacionog odbora, naglasila je da su sama tema, ali i sadržaj, odnosno kompletan program Konferencije, bili zahtjevni, s obzirom na visoke zvanice koje dolaze u Banjaluku.

Ona je istakla da će na konferenciji učestvovati gotovo 100 učesnika, te da će svi imati priliku da postave pitanja i učestvuju u debati o ovoj temi.

Konferencija "20 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - pogledi" održava se sutra, sa početkom od 11 časova, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.