Izvor: Cafe.ba, 21.Jul.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolegijum danas o pismu grupe poslanika UN

SARAJEVO - Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da raspravlja o neovlaštenom slanju pisma grupe poslanika ovog doma generalnom sekrataru UN Ban Ki Munu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je ranije Srni da bi o ovom pitanju, na zahtjev poslanika SDS-a, trebalo da raspravlja i Predstavnički dom na narednoj sjednici.

"Vrijeme je da se utvrde činjenice u vezi sa tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << događajem i da se traži odgovornost za one koji su uzurpirali ovlaštenja parlamenta", istakao je Bosić.

On očekuje da će biti ustanovljeno ko je sastavio takav dopis i na koji je način on upućen Savjetu bezbjednosti i Ban Ki Munu.

Navodeći da je Kolegijum od parlamentarnih službi dobio traženi izvještaj u vezi sa neovlaštenim slanjem pisma grupe poslanika sa logom parlamenta, Bosić je rekao da je situacija u vezi s tim prilično jasna.

"Riječ je o aktivnosti koju je bez ikakve dileme osmislio i vodio Denis Bećirović. Evidentno je da je zloupotrijebio službe parlamenta za tu namjenu jer je potpise prikupljao odvojeno od dokumenta koji je poslao i u kojem se poziva na cjelokupan Predstavnički dom, a ne samo na 25 potpisnika", ocijenio je Bosić.

Grupa od 25 poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, među kojima nema poslanika stranaka iz Republike Srpske, uputila je 2. jula pismo generalnom sekretaru Ban Ki Munu o britanskoj rezoluciji o Srebrenici zloupotrijebivši logo parlamenta BiH i predstavljajući svoj lični stav kao stav Predstavničkog doma.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je ranije Srni da je Savjet bezbjednosti UN obaviješten o tome da je pismo 25 poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH u vezi sa britanskom rezolucijom o Srebrenici njihov lični stav i da ne odražava stav BiH, niti parlamenta.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.