Kalesija: Iskaz mlade Nemice oslobođene ropstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalesija: Iskaz mlade Nemice oslobođene ropstva

SARAJEVO -

Devetnaestogodišnja nemačka državljanka Karla, koja je u ropstvu u Kalesiji kod Tuzle na najbrutalniji način maltretirana osam godina, saslušana je u sigurnoj kući, gde je smeštena nakon što je policija saznala za taj slučaj.

Policija je uhapsila bračni par iz sela Karavlasi kod Kalesije, Milenka i Slavojku Marinković, koji su osumnjičeni da su Karlu držali zarobljenu i da su je maltretirali.

Devojka Karla je ispitana u prisustvu osoblja Službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za strance i u prisustvu tumača za nemački jezik, s obzirom na to da devojka ne govori bosanski jezik.

Ispitana je i njena majka Kristina Siger, druga žena Milenka Marinkovića. Siger je predata u nadležnost Službe za strance BiH i ne može napustiti BiH dok se slučaj ne okonča.

Kako piše Dnevni avaz, tokom saslušanja, u teškom psihičkom stanju, 19-godišnja Karla progovorila je o mnogim brutalnostima koje je proživljavala proteklih osam godina u Karavlasima.

Ponižavana je i fizički zlostavljana, a tužilaštvu je potvrdila da joj Marinkovići i njena majka Kristina nisu dozvoljavali da spava u kući, pa je bila primorana da spava u štali.

Prema njenom iskazu, svakodnevno su je tukli. Na obe njene ruke vidni su lomovi prstiju, stari po dvije-tri godine. Za Marinkoviće je obavljala najteže fizičke poslove, a, kako je rekla, gađali su je srpom zbog neposlušnosti.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, u saradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te Tužilaštvom BiH, razmatra podizanje optužnice protiv supružnika Mariknovića za krivična dela trgovine ljudima ili ropstva.

Slučaj je otkrio Sead Makalić, komšija koji je fotografisao devojku i taj dokaz odneo policiji, koja je tada reagovala i uhapsila Marinkoviće.

Karlina majka Kristina navodno se udala za Milenka Marinkovića, i to je njegova druga žena. U toku je provera venčanog lista, jer osim zvaničnog venčanja s Kristinom, Milenko ima i zakoniti brak sa Slavojkom Marinković, a bigamija je Porodičnim zakonom u BiH zabranjena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojka iz Nemačke koju su mučili kidnaperi iz Tuzle dala iskaz tužilaštvu

Izvor: Blic, 28.Maj.2012

Devetnaestogodišnja nemačka državljanka Karla, koja je u ropstvu u Kalesiji kod Tuzle na najbrutalniji način maltretirana osam godina, saslušana je u sigurnoj kući, gde je smeštena nakon što je policija saznala za taj slučaj. ..Policija je uhapsila bračni par iz sela Karavlasi kod Kalesije,...

Nastavak na Blic...

Nemica koju su mučili kidnaperi iz Tuzle dala iskaz tužilaštvu: Tukli su me svaki dan

Izvor: Blic, 28.Maj.2012

Devetnaestogodišnja nemačka državljanka Karla, koja je u ropstvu u Kalesiji kod Tuzle na najbrutalniji način maltretirana osam godina, saslušana je u sigurnoj kući, gde je smeštena nakon što je policija saznala za taj slučaj. ..Policija je uhapsila bračni par iz sela Karavlasi kod Kalesije,...

Nastavak na Blic...

Zlostavljana djevojka saslušana u sigurnoj kući

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Maj.2012

Devetnaestogodišnja Njemica Karla, koja je u ropstvu na najbrutalniji način maltretirana osam godina, saslušana je u sigurnoj kući, gdje je smještena nakon spasavanja i hapšenja Milenka i Slavojke Marinković, osumnjičenih da su je zlostavljali u selu Karavlasi, kod Kalesije u BiH. Saslušana...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.