Izvršena 19. transplantacija bubrega

Izvor: Cafe.ba, 18.Sep.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršena 19. transplantacija bubrega

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci danas je izvršena 19. transplantacija bubrega.

Transplantacija je obavljena tridesetogodišnjem pacijentu čiji su inicijali S.B. Donor je bio otac pacijenta S.M. /55/, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra.

Kompletna preoperativna priprema pacijenata, kako se navodi, urađena je u Odjeljenju nefrologije Klinike za unutrašnje bolesti.

U pripremi transplantacije koristila se tehnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << za razmjenu nalaza putem video konferencije sa Vojno-medicinskom akademijom u Beogradu, što podrazumijeva zajedničko razmatranje medicinske dokumentacije i donošenje odluke o samom izvođenju procedure.

U saopštenju se podsjeća da je prva transplantacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi urađena prije više od četiri godine uz pomoć tima iz Vojno-medicinske akademije u Beogradu, koji sve vrijeme učestvuje u obrazovanju domaćeg kadra.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra napominju da su do sada sve transplantacije prošle bez komplikacija.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

UKC RS: Izvršena 19. transplatacija bubrega

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2015

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci danas je izvršena 19. transplantacija bubrega...Transplantacija je obavljena tridesetogodišnjem pacijentu čiji su inicijali S.B. Donor je bio otac pacijenta S.M. (55), saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra...Kompletna...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.