Irfan Nefić: Danas uhapšene osobe su iz Sarajeva, a nije tačno poznato ko je upucao biciklistu

Izvor: Cafe.ba, 06.Nov.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irfan Nefić: Danas uhapšene osobe su iz Sarajeva, a nije tačno poznato ko je upucao biciklistu

U sarajevskom naselju Otoka danas se odvijala prava drama. Sarajevski policajci uhapsili su nekoliko osoba. Uhapšeni su bili u Audiju A8, javljaju nam čitatelji, a automobil je uklonjen s mjesta privođenja.

"Nakon poduzetih sveobuhvatnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva u poslovnicu Raiffeisen banke, ul. Rustempašina, općina Ilidža, izvršenog dana petog novembra 2015. godine, oko 8.50 sati, policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo su identificirali, a šestog novembra locirali i u 15.15 sati lišili slobode pet osoba (tri muškarca i dvije žene) koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U prostorijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo danas je održana press konferencija povodom ovog jučerašnjeg nemilog događaja, ali i današnjeg hapšenja u sarajevskom naselju Otoka.

Portparol MUP-a KS, Irfan Nefić prilikom obraćanja novinarima nije iznio posebno nove informacije. Kazao je, između ostalog, da je svih pet osoba uhapšenih danas, s područja Kantona Sarajevo.

Također još uvijek nije poznato kako je došlo do ubistva bicikliste, odnosno  da li je riječ o zaštitarskoj agenciji ili pljačkašima", kazao je Nefić na današnjoj press konferenciji.

Nastavlja se kriminalističko-taktička obrada nad ovim osobama s ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja gore pomenutog krivičnog djela, a više informacije trebalo bi biti poznato sutra.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.