Iran zaplijenio naftni tanker u Hormuškom moreuzu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2023, 11:51

Iran 'zaplijenio naftni tanker' u Hormuškom moreuzu

Iran je u srijedu zaplijenio naftni tanker pod zastavom Paname u Hormuškom moreuzu, što je drugi takav postupak Teherana posljednjih dana, navela je američka mornarica. Peta flota mornarice sa sjedištem na Bliskom istoku identifikovala je brod kao Niovi. Ističe se da je iranska paravojna Revolucionarna garda zaplijenila brod. Mornarica je objavila slike desetak gardijskih brodova koji okružuju tanker. Ti brodovi su "natjerali tanker da promijeni kurs i krene prema iranskim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Američka Peta flota objavila: Otet je

Izvor: B92, 03.Maj.2023

Korpus čuvara islamske revolucije (KSIR) Irana zaplenio je tanker sa naftom koji je plovio pod zastavom Paname, tvrde u Petoj floti Ratne mornarice SAD.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.