Iran i Saudijska Arabija obnavljaju diplomatske odnose

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2023, 15:01

Iran i Saudijska Arabija obnavljaju diplomatske odnose

Saudijska Arabija i Iran pristali su obnoviti diplomatske veze i ponovno otvoriti veleposlanstva, rekli su u zajedničkom priopćenju objavljenom u Pekingu, koje je u petak prenijela saudijska državna novinska agencija SPA. Dvije strane su se složile poštivati državni suverenitet, ne miješati se u unutarnje stvari te aktivirati sporazum o sigurnosnoj suradnji potpisan 2001. godine, stoji u priopćenju. "Kao rezultat razgovora, Iran i Saudijska Arabija suglasili su se da nastave...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Geopolitički zemljotres na Bliskom istoku: Sve dogovoreno razgovorima u Kini

Izvor: Danas, 10.Mar.2023

Iran i Saudijska Arabija uspostavljaju diplomatske odnose nakon razgovora u Narodnoj Republici Kini, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su u petak objavili državni listovi dve velike bliskoistočne zemlje, koje su prekinule diplomatske odnose 2016. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.