Incko: Raspisivanjem referenduma krše se neki članovi sporazuma

Izvor: Cafe.ba, 19.Sep.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Raspisivanjem referenduma krše se neki članovi sporazuma

BANJALUKA- Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko tvrdi da Republika Srpska raspisivanjem referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH krši članove 3.1. G, 3.5. A, 3. B i 6. E Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Ustavni sud BiH je dejtonska kategorija i trebalo bi da su odluke ovog suda konačne i obavezujuće", rekao je Incko novinarima u Banjaluci u pauzi konferencije "20 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi".

On je istakao da u rukama ima važne instrumente. "Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << od instrumenata koje koristim je interpretacija Dejtona, drugi su bonska ovlaštenja, a treći moji izvještaji Savjetu bezbjednosti UN", pojasnio je Incko.

Komentarišući postupke njegovih prethodnika, Incko je rekao da su djelovali u okviru svojih nadležnosti, te da su to stvari prošlosti i da se treba okrenuti budućnosti.

Konferenciju "20 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" organizuju "Nezavisne novine" i grad Banjaluka, u partnerstvu sa Ministarstvom inostranih poslova BiH, Predsjedništvom BiH i drugim institucijama.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Srpska ne krši Dejtonski sporazum

Izvor: Cafe.ba, 19.Sep.2015

BIJELJINA - Republika Srpska ne krši Dejtonski sporazum raspisivanjem referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, a visoki predstavnik u BiH Valentin Incko samo doliva ulje na vatru kada govori da se to čini, izjavio je Srni dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović..."Ili ne razumije...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.