Incko: Aktivnosti vlasti RS direktno kršenje Dejtonskog sporazuma

Izvor: Cafe.ba, 02.Nov.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Aktivnosti vlasti RS direktno kršenje Dejtonskog sporazuma

SARAJEVO - Aktivnosti koje su pokrenule vlasti Republike Srpske u cilju organizovanja referenduma o državnim pravosudnim institucijama te prethodnim odlukama visokog predstavnika vezanim za provođenje mirovnog sporazuma su direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Rekao je to visoki predstavnik Valentin Incko danas u Sarajevu poslije susreta sa austrijskom ministricom unutrašnjih poslova, Johannom Mikl-Leitner.

“S pokretanjem ove incijative postoji rizik da >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << se Republika Srpska i zemlja u cjelini vrate unazad. Kako bi se ova situacija ispravila, organi vlasti Republike Srpske moraju referendum ostaviti po strani i fokusirati na stvarne potrebe građana Republike Srpske”, rekao je Incko.

Incko je izrazio vjerovanje da će nedavno potpisani reformski program pružiti prijeko potrebni podsticaj za domaću političku elitu, kako bi proveli potrebne reforme i postigli napredak kada su u pitanju evroatlantske integracije, saopšteno je iz OHR-a.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Inzko: Aktivnostima oko referenduma RS direktno krši Dejton

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2015

Organi vlasti Republike Srpske moraju referendum ostaviti po strani i fokusirati se na stvarne potrebe građana Republike Srpske, istakao je visoki predstavnik za BiH Valenzin Inzko tokom današnjeg susreta u Sarajevu sa austrijskom ministricom unutrašnjih poslova Johannom Mikl-Leitner...Inzko i Mikl-Leitner razgovarali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.