Ima li Dodikov dokument uporište?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2023, 15:49

Ima li 'Dodikov dokument' uporište?

Dvadesetjedna tačka na papiru o dvije se raspravlja. Obje se tiču Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske prvo će raspravljati o pozivu sudiji Ustavnog suda BiH iz ovog bh. entiteta da podnese ostavku, a zatim o antidejtonskom djelovanju Suda. U dokumentu koji su potpisale stranke s parlamentarnom većinom, spominje se i međuentitetska linija razgraničenja kao i postavljanje policije RS-a na njoj. Imaju li ovi potezi pravni značaj?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bećirović uporedio odluke parlamenta RS sa metodama koje je koristio Karadžić 1992. godine

Izvor: Danas, 27.Apr.2023, 12:50

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović izjavio je da odluka Narodne skupštine Republike Srpske, kojom se poziva srpski sudija Ustavnog suda BiH da podnese ostavku, predstavlja pokušaj kopiranja antiustavnih metoda, koje je 1992. godine primenjivao haški osuđenik Radovan Karadžić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.