Huligani napisali uvredljive natpise na džamiji u Zvorniku (FOTO)

Izvor: Cafe.ba, 24.Nov.2014, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani napisali uvredljive natpise na džamiji u Zvorniku (FOTO)

Huligani su ispisali uvredljive poruke na gradskoj džamiji Begsuja u Zvorniku, koje su u nedjelju ujutro uznemirile Bošnjake iz ovog mjesta na istoku Bosne, piše bh. novinska agencija Patria (NAP). Na ogradi gradske džamije osvanuli su naziv „balije“, što je uvredljivi natpis sa Bošnjake.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Zvorniku Mustafa ef. Muharemović izjavio je ranije za agenciju Patria da se u Zvorniku ne osjeti netrpeljivost prema Bošnjacima kakva se osjetila >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << do prije samo nekoliko godina, ali se nažalost i danas s vremena na vrijeme pronađu huligani koji skrnave bošnjačke vjerske objekte.

Tokom srpske agresije na BiH 1992. godine na području općine Zvornik ubijeno je oko 2.300 Bošnjaka. Tijela njih oko 560 još nisu pronađena. Na području Zvornika otkriven je i veliki broj masovnih grobnica, u kojima su pronalažena i tijela ubijenih Srebreničana.

Za zločine u Zvorniku danas je pred domaćim i međunarodnim sudovima otvoreno na desetine predmeta. Sudi se lokalnim Srbima ali i zločincima koji su u Zvornik dolazili iz susjedne Srbije.

Početkom ove godine u dvorištu kuće ubijen je 81-godišnji povratnik u Kozluk kod Zvornika, tri godine ranije napadnut je i teško povrijeđen Bošnjak koji je krenuo na Bajram namaz.

Policija radi na otkrivanju huligana koji su tokom vikenda skrnavili gradsku džamiju u Zvorniku, piše Patria.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.