Hitno potrebne reforme

Izvor: Cafe.ba, 11.Maj.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitno potrebne reforme

SARAJEVO - Predstavnici Misije MMF-a rekli su danas na prvoj sjednici Fiskalnog savjeta BiH u novom sazivu da su reforme hitno potrebne i da je neophodan ambiciozan plan rješavanja problema da bi se ubrzao rast, smanjila nezaposlenost i povećala efikasnost javne administracije, uz istovremeno održavanje makroekonomske stabilnosti.

"Rečeno je i da osoblje MMF-a usko koordiniše sa drugim međunarodnim institucijama, uključujući EU, Evropsku banku za obnovu i razvoj i Svjetsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << banku, u pogledu pružanja podrške ekonomskim politikama vlasti", saopšteno je nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH.

Misija MMF-a, koju predvodi Ron van Roden, od 28. aprila je u posjeti BiH. U saopštenju se navodi da su članovi Misije danas izrazili zahvalnost vlastima i svim ostalim sagovornicima na odličnoj saradnji i iskrenim i otvorenim diskusijama.

Fiskalni savjet BiH usvojio je izvještaj o izvršenju budžeta BiH za 2014. godinu i donio odluku o Budžetu Fiskalnog savjeta BiH za 2015. godinu.

Sjednicom je predsjedavao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Fiskalni savjet BiH čine premijeri Republike Srpske i Federacije BiH, ministri finansija BiH, Republike Srpske i FBiH, i u svojstvu posmatrača guverner Centralne banke BiH i gradonačelnik Brčko distrikta.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.