Izvor: S media, 09.Feb.2013, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija himena hit u regionu: Za 38. godišnjicu braka poklonila mužu nevinost

Sve više žena u Bosni i Hercegovini odlučuje se za rekonstruktivnu hirurgiju vagine. Bez obzira na promenu etičkih normi u savremenom društvu, himenoplastika je i sada aktuelna operacija. Nekada su se na rekonstrukciju himena opredeljivale devojke pred udaju iz patrijarhalnih sredina, gde je nevinost uslov za stupanje u brak.

Međutim, prema rečima doktorke Danijele Crnogorac iz sarajevske Poliklinike "Karabeg", zabiležen je čak i slučaj da supruga želi mužu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nakon 38 godina braka pokloniti nevinost! Ta želja joj je nedavno i ispunjena na ovoj poliklinici.

- Imamo učestale zahteve za ovakve operacije. Neke želje su opravdane, a neke ne. U principu, devičanstvo hirurškim putem obično vraćaju devojke od 18 do 25 godina, ali se granica iz dana u dan pomera naviše - kaže dr. Crnogorac.

Ovakve operacije su hit i u susednim zemljama, a u proseku koštaju 500 evra.

Da ljudska mašta nema granica, govori i podatak da žene himene ne ugrađuju samo jednom, već više puta!

- Uzastopno šivenje himena je nešto na što retko pristajemo. Iako se operacija može izvesti više puta, u našoj praksi samo dve žene su to učinile drugi put - otkrila je dr Crnogorac.

Plastični hirurzi kažu da se devojke na ovakav zahvat odlučuju iz raznih razloga, neke smatraju da im je nevinost dobra startna pozicija za ulazak u brak. Neke se, pak, odlučuju za to nakon što su takvu odluku donele zajedno sa svojim partnerom ili nakon povrede.

- U važnu grupu spadaju i devojke koje su bile silovane ili imale neprijatno seksualno iskustvo, koje je ostavilo psihičku traumu - dodala je Crnogorac.

(Dnevni avaz)

Foto: guliver/thibkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Bosna i Hercegovina: Poklonila mužu nevinost za 38. godišnjicu braka

Izvor: NaDlanu.com, 09.Feb.2013

I pored ne male cene za lokalne uslove od 500 evra, sve više žena u Bosni i Hercegovini odlučuje se za rekonstruktivnu hirurgiju himena. Zanimljivo je da se gornja granica, kada je u pitanju ovaj hirurški zahvat, sve više pomera, pa nisu retki slučajevi da se na ovakav potez odluče i gospođe...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.