Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamenei: Nema garancija za konačni sporazum

Iranski vrhovni vođa ajtola Ali Hamenei izjavio je danas da "nema garancija" da će biti sklopljen konačni sporazum sa svjetskim silama o iranskom nuklearnom programu.

On je rekao da ne prihvata, niti odbacuje okvirni dogovor koji je postignut u Ženevi i zatražio da sve sankcije protiv Irana budu ukinute odmah po sklapanju konačnog sporazuma.

Hamenei je rekao u televizijskom govoru da će detalji tog sporazuma biti presudni i da elementi koje su objavile SAD, a koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ne slažu sa iranskim tumačenjem okvirnog sporazuma, ukazuju na "đavolske" namjere Amerike.

"Nikada nisam bio optimista u vezi sa pregovorima sa Amerikom. Iako nisam optimista, saglasio sam se sa ovim pregovorima i podržao pregovarače", rekao je iranski vrhovni vođa, prenio je Bi-Bi-Si.

Prethodno je iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio da Teheran neće potpisati konačni sporazum o svom nuklearnom programu ukoliko sankcije ne budu ukinute "već prvog dana".

Rok koji su svjetske sile i Iran odredili za sklapanje finalnog sporazuma je kraj juna.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran: Sporazum nije garancija

Izvor: B92, 09.Apr.2015

Okvirni sporazum Irana i šest svetskih sila nije garancija da će finalni sporazum biti postignut do kraja juna, izjavio je iranski vrhovni verski vođa..."Ono što je urađeno do sada ne garantuje sporazum, niti njegov sadržaj, čak ni da će pregovori biti nastavljeni do kraja", rekao je ajatolah...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.