Guterres duboko uznemiren najavom Izraela da će pokrenuti opsadu Gaze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2023, 20:05

Guterres 'duboko uznemiren' najavom Izraela da će pokrenuti opsadu Gaze

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres rekao je da je "duboko uznemiren" najavom da će Izrael pokrenuti potpunu opsadu pojasa Gaze nakon napada Hamasa tokom vikenda. "Duboko sam uznemiren današnjom objavom da će Izrael pokrenuti potpunu opsadu Pojasa Gaze, da ništa neće biti dopušteno - bez struje, hrane ili goriva", rekao je Guterres. Izraelska vojska rekla je da je pozvala dosad neviđenih 300.000 rezervista i da nameće potpunu blokadu Pojasa Gaze kao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Generalni sekretar UN poziva da se prekine „začarani krug krvoprolića, mržnje i polarizacije“

Izvor: Danas, 09.Okt.2023

Generalni sekretar UN pozvao je da se prekine "začarani krug krvoprolića, mržnje i polarizacije". Antonio Gutereš je rekao je da je "duboko uznemiren" izraelskom deklaracijom o "potpunoj opsadi" Gaze, prenosi Gardijan.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.