Građani Mostara blokirali dovoz smeća na Uborak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Mostara blokirali dovoz smeća na Uborak

Oko pedesetak građana Mostara okupilo se na ulazu ispred deponije Uborak, sjeverno od Mostara, kako bi spriječili dovoz smeća na to odlagalište. Građani traže izmiještanje deponije van ovog naselja. Danas, 4. decembra, je istekla okolinska dozvola deponiji koju je Ministarstvo okoliša i turizma Federacije BiH odbilo produžiti. Podsjetimo, mještani naselja Bijelo Polje i Vrapčići su 10. juna prvi put blokirali ulaz u deponiju i ta blokada je trajala skoro jedanaest dana. Za to...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ponovno blokirano mostarsko odlagalište otpada

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2019

MOSTAR - Mještani okolnih naselja i aktivisti Građanske inicijative "Jer nas se tiče" zaustavili su u srijedu ujutro dva kamiona sa smećem ispred ulaza na deponij Uborak kod Mostara, čime je počela nova blokada tog odlagališta komunalnog otpada na kojem se zbrinjava smeće iz Mostara i još ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.