„Građ-promet“ prebijao dugove sa opštinom

Izvor: Blic, 14.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Građ-promet“ prebijao dugove sa opštinom

DOBOJ - Građevinsko preduzeće „Građ-promet” Doboj, firma Rajka Savića osumnjičenog za ubistvo potpredsednika SO i SDS Branislava Garića, duguje opštini 136.441 KM na ime naknade za rentu. Istovremeno, opština Doboj duguje „Građ-prometu” 68.141 KM za građevinske poslove koji su rađeni po opštinskoj narudžbi.



Ove podatke obelodanio je juče načelnik opštine Doboj Obren Petrović u pismenom saopštenju.

Petrović je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da „Građ-promet” duguje opštini novac za objekte „Progres 2” i „Ćirilica”. Međutim, načelnik Doboja nije objasnio zašto su gradilišta „Građ-prometa” bila zapečaćena neposredno pre ubistva Garića. Petrović nije ni objasnio ni zbog čega je opština odlučila da proda 20 garažnih mesta i osam stanova koje je prethodno otkupila od Savićeve firme. Garažna mesta u zgradi „Maja” iza zgrade opštine prodaju se po ceni od 800 KM po metru kvadratnom. Osam stanova koje je Savić izgradio u tavanskom prostoru zgrade „Boračka” za potrebe opštine prodaju se po prosečnoj ceni od oko 1.150 KM po kvadratnom metru. Simptomatična je i činjenica da izvođač „Građ-promet” trenutno pravi novu zgradu „Boračka 2” za potrebe smeštaja boraca i invalida, a opština u ranijoj boračkoj zgradi očigledno ima višak stambenog prostora.

Direktor Centra za humanu politiku Momir Dejanović sumnja u podatke koje je načelnik Petrović saopštio. „Mislim da opština potražuje mnogo više novca nego što su to prikazali. Međutim, prava istina se može saznati samo ako se sprovede ozbiljna istraga”, ocenjuje Dejanović.

Nedavno ubistvo Branislava Garića otvorilo je široku lepezu pitanja vezanih za sumnjivu gradnju na teritoriji opštine Doboj, a javnost s velikim interesovanjem očekuje rezultate istrage.

Protestna šetnja

Iz opštine juče je najavljeno da će u petak biti održana protestna šetnja povodom smrti Branislava Garića.

Građani će se okupiti ispred opštinske zgrade, a zatim u znak protesta prošetati do hrama Rođenja presvete Bogorodice, gde će biti služen pomen povodom smrti Branislava Garića, navodi se u saopštenju. Radnici „Građ-prometa” su najavili štrajk glađu ako se suđenje njihovom direktoru ispolitizuje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljene finansijske transakcije Doboja i “Građ-prometa”

Izvor: Capital.ba, 13.Maj.2009, 16:37

DOBOJ, Preduzeće 'Građ-promet' iz Doboja po osnovu naknade za rentu za građevinsko zemljište opštini Doboj duguje 68.299 KM, saopšteno je danas iz kabineta načelnika opštine Obrena Petrovića. Trenutne obaveze opštine Doboj prema preduzeću 'Građ-promet' iznose 68.141 KM, a obaveze 'Građ-prometa'...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.