Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović ponovo predložen za predsednika DPS-a

Lider crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kandidat je za njenog predsednika i u narednom četvorogodišnjem mandatu, saopštio je partijski Glavni odbor.

Na sednici Glavnog odbora odlučeno je i da DPS ubuduće ima zamenika predsednika partije, a ne i potpredsedničke funkcije.

Za zamenika je predložen sadašnji potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Do sada je DPS imao tri potpredsednika. Jedan od njih, Igor Lukšić je ranije saopštio da ne želi partijske funkcije u novom mandatu. Jednu potpredsedničku funkciju, formalno, obavljao je predsednik Crne Gore Filip Vujanovć, a treći potpredsednik bio je Svetozar Marović.

Na kongresu DPS, predviđenom za 20. jun, biće ustanovljeno novo stranačko telo - politički savet partije, a za njegovog predsednika predložen je dosadašnji potpredsednik stranke Svetozar Marović, koji faktički ima ulogu ideologa DPS-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Đukanović opet kandidat za lidera DPS

Izvor: B92, 06.Jun.2015

Lider crnogorske Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kandidat je za njenog predsednika i u narednom četvorogodišnjem mandatu...Na sednici Glavnog odbora odlučeno je i da DPS ubuduće ima zamenika predsednika partije, a ne i potpredsedničke funkcije. Za zamenika je predložen sadašnji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.