Cvijanović: Potrebna politička saglasnost

Izvor: Cafe.ba, 20.Mar.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Potrebna politička saglasnost

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je za uspješan nastavak procesa evropskih integracija i stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju potrebna politička saglasnost, podrška i efikasna koordinacija svih nivoa vlasti, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti u BiH.

Cvijanovićeva je naglasila da Vlada Srpske podržava inicijativu EU kojom se fokus pažnje usmjerava na ekonomske i socijalne teme, saopšteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Tokom sastanka sa otpravnikom poslova Delegacije EU u BiH Rencom Davidijem, Cvijanovićeva je istakla da je Republika Srpska opredijeljena da zadrži aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija.

Ona je upoznala Davidija i sa ključnim reformskim ciljevima koje je Vlada Srpske definisala Ekonomskom politkom za 2015. godinu, te naglasila da će Vlada u narednom periodu nastaviti sa provođenjem niza mjera usmjerenih na stabilizaciju privrednih prilika i privredni rast, povećanje efikasnosti javne uprave i stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mjesta.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, između ostalog, i o dinamici provođenja projekata u okviru Programa EU za oporavak od poplava u BiH.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.