Cvijanović:Opremati i kadrovski jačati policiju Srpske

Izvor: Cafe.ba, 21.Nov.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović:Opremati i kadrovski jačati policiju Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Republika Srpska, zbog svih izazova i globalnih prijetnji od terorizma, mora i dalje osposobljavati, opremati i kadrovski jačati Policiju Srpske, te obezbijediti prostor za njenu adekvatnu obuku.

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Banjaluci da su ovo sve aktivnosti za koje su započete pretpostavke ove godine, a čija će puna realizacija uslijediti naredne godine.

"Ušli smo već u procedure >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << nabavke opreme, adekvatnog naoružanja za Policiju Republike Srpske i proširenje naše kadrovske baze u okviru MUP-a Srpske novim prijemom ljudi u Specijalnu policiju i novim zapošljavanjem svršenih diplomaca MUP-a Srpske", istakla je Cvijanovićeva koja je danas u Banjaluci prisustvovala proslavi krsne slave MUP-a Republike Srpske - Aranđelovdana.

Ona je rekla da su pokrenute određene aktivnosti da se omogući da svi koji su došli u okviru sistema do diploma, isto tako u okviru sistema da se zaposle i obavljaju svoje zadatke i budu na usluzi svim građanima Republike Srpske.

"To u prevodu znači da smo mi već počeli da otvaramo svoja vrata kada su u pitanju naše institucije, prvenstveno MUP Republike Srpske, upravo zapošljavanjem svih onih koji su došli do diplome u okviru Visoke škole unutrašnjih poslova Republike Srpske", navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da to podrazumijeva izmjenu nekoliko zakonskih akata, zaključujuči da je Vlada Srpske već krenula u tu proceduru.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.