Cvijanović: Ivanić postao portparol SDA i DF-a

Izvor: Cafe.ba, 05.Apr.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Ivanić postao portparol SDA i DF-a

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da "uvijek kada Mladen Ivanić progovori ili nudi recepturu za neki problem u BiH nama u Republici Srpskoj je jasno iz koje sarajevske kuhinje puše vjetar i koji strani centar pruža logistiku toj kuhinji".

"Tako je i ovaj put kad Ivanić 'nudi' rješenja u vezi sa mehanizmom koordinacije. Pogrešne i opasne riječi su izrečene, i džaba je Ivaniću da se sad pravda da je mislio samo na kantone, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kad je rekao da ne treba otići u preveliku decentralizaciji ili da će u slučaju nepostojanja konsenzusa arbitrirati Predsjedništvo BiH ili predsjedavajući Savjeta ministara sa svoja dva zamjenika", istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne da prokomentariše Ivanićevu tvrdnju da Republika Srpska i entiteti uopšte nisu bili tema njegovog prijedloga o jednostavnijem mehanizmu koordinacije, te da je govorio isključivo o kantonima,

Cvijanovićeva je rekla i da je mislio samo na kantone, a nije, zašto je Mladen Ivanić, koji je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, postao ovlašteni portparol stavova SDA i DF-a, a to jesu njihovi stavovi.

Ona je upitala po čemu je to srpski član Predsjedništva ovlašten da nudi rješenja za zastoje u odnosima kantona i Federacije BiH?

"Sramota je što član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić nije ni jednom rječju ukazao na potrebu da se u procesu evropskih integracija zaštiti pozicija Reublike Srpske od razvlašćivanja, i što nikada nije rekao da je važno da se poštuju njene ustavne nadležnosti", naglasila je premijer Srpske.

Kada je riječ o kantonima, Cvijanovićeva je predložila Ivaniću da taj dio dogovora prepusti Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću, jer je između bošnjačkih i hrvatskih stranaka i nastupio spor upravo oko uloge kantona u tom procesu, a to i nije posao za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

"Mi u Vladi Republike Srpske, za razliku od Mladena Ivanića, nismo nikome politički dužni, jer radimo i radićemo u skladu sa Ustavom dodijeljenim nadležnostima i u ovom i u svakom drugom procesu koji podrazumijeva interakciju različitih nivoa vlast, i nećemo dozvoliti da nas Mladen Ivanić upliće u svoj politički avanturizam i u otplaćivanje njegovih političkih dugova prema političkom Sarajevu i pojedinim stranim krugovima", poručila je predsjednik Vlade Srpske.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvijanović: Ivanić postao portparol SDA i DF-a

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2015

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da "uvijek kada Mladen Ivanić progovori ili nudi recepturu za neki problem u BiH nama u Republici Srpskoj je jasno iz koje sarajevske kuhinje puše vjetar i koji strani centar pruža logistiku toj kuhinji"..."Tako je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.