Cijelo jato od 97 kitova uginulo u Australiji nakon što su se nasukali

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jul.2023, 11:43

Cijelo jato od 97 kitova uginulo u Australiji nakon što su se nasukali

Gotovo 100 kitova pilota uginulo je nakon što su se nasukali u Zapadnoj Australiji, saopštili su u četvrtak službenici za zaštitu divljih životinja, nakon očajničkih pokušaja spašavanja. Jato od 97 kitova pilota nasukalo se u utorak u plitkoj vodi u blizini plaže Cheynes, oko 400 kilometara jugoistočno od Pertha. Mnoštvo njih se nasukalo na pijesku, a do sljedećeg jutra, 51 kit je uginuo. Oko 250 volontera pridružilo se 100 stručnjaka za divlje životinje u borbi za spas ostalih kitova...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Celo jato kitova uginulo u Australiji nakon što su se nasukali

Izvor: Danas, 27.Jul.2023

Gotovo 100 kitova pilota uginulo je nakon što su se nasukali u Zapadnoj Australiji, saopštili su u četvrtak službenici za zaštitu divljih životinja, nakon očajničkih pokušaja spašavanja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.