Četiri lica još na kriminalističkoj obradi

Izvor: Cafe.ba, 19.Feb.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri lica još na kriminalističkoj obradi

Nad četiri lica uhapšena u okviru akcije "Damask" još traje kriminalistička obrada, dok su tri lica predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, potvrđeno je Srni u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Pripadnici Sipe juče su uhapsili šest lica i pretresli objekte na šest lokacija na području Sarajeva, Maglaja, Bužima i Velike Kladuše zbog dovođenja u vezu sa terorizmom, a u popodnevnim časovima na području Zenice uhapsili su još jedno lice zbog sumnje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << počinilo krivično djelo finansiranja terorističkih aktivnosti.

Na području Sarajeva uhapšena su lica čiji su inicijali M.K. /19/, N.H. /29/ i E.T. /51/, a na području Maglaja i Bužima A.I. /23/, H.E. /34/ i R.I. /62/.

Pripadnici Sipe u popodnevnim časovima su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, Tužilaštvu BiH predali lica čiji su inicijali N.H, M.K. i E.T.

Prema navodima medija, juče su uhapšeni Merin Keserović i Nevad Hušidić iz Velike Kladuše, Edin Tabaković iz Sarajeva, Ramiz i Aluadin Ibrahimović, otac i sin iz Maglaja, te Husein Erdić iz Bužima.

Na području Zenice uhapšen je Midhat Trako, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo finanisiranje terorističkih aktivnosti u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Trako je, navode federalni mediji, nadležnim organima poznat od ranije, nakon što su ga 2004. godine uhapsile snage tadašnjeg SFOR-a.

Ova lica osumnjičena su da su počinila krivična djela finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam, te krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Hapšenja su izvršena u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Damask", čiji je cilj pronalazak i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. /kraj/db/sđp

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba protiv terorizma apsolutni prioritet SIPA-e

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Feb.2015

Borba protiv terorizma apsolutni je prioritet nad drugim aktivnostima Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, zaključeno je na današnjoj sjednici užeg Kolegijuma direktora ove agencije održanom u Istočnom Sarajevu...Na kolegijumu su analizirani bezbjednosno stanje u BiH i sveukupne aktivnosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Akcija Damask: Vrbovali vehabije putem interneta

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2015, 10:10

Agencija za istrage i zaštitu BiH uhapsila je preksinoć u okviru akcije "Damask" Midhata Traku (67) zbog sumnje da je finansirao terorističke aktivnosti!..Nezvanično saznajemo da je Trako kupio avionske karte Merinu Keseroviću i Nevadu Hušidiću, koji su u sredu uhapšeni na sarajevskom aerodromu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.