Špirić će ponuditi ostavku 29. novembra

Izvor: RSplaneta.com, 19.Nov.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špirić će ponuditi ostavku 29. novembra

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić najavio je juče da će 29. novembra ponuditi ostavku Predsjedništvu BiH, ako do tada ne dobije tumačenje Centralne izborne komisije o tome do kada treba da preuzme mandat poslanika u Parlamentu BiH koji je osvojio na izborima.- Očekujem da ću do 29. novembra dobiti tumačenje CIK-a i uputstvo na koji način oni tumače zakon. Ako ne dobijem tumačenje, tog dana podnijeću ostavku Predsjedništvu BiH i tada je Savjet ministara pod ostavkom pa neka kažu hoćemo li raditi do izbora novog Savjeta. To govorim iz razloga jer sam već dobio ostavku ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića - kazao je Špirić, poslije sjednice Savjeta ministara.Dodao je da se tada ulazi u "sasvim drugačiju situaciju koju je moguće izbjeći jasnim tumačenjem zakona koji su nedorečeni".

Nastavak na RSplaneta.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Špirić neće biti u sukobu interesa sa dvije funkcije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2010, 10:11

Nikola Špirić neće biti u sukobu interesa ako 30. novembra preuzme poslanički mandat u parlamentu BiH i ostane na čelu Savjeta ministara BiH, rečeno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. Portparol CIK-a BiH Maksida Pirić pojasnila je za "Nezavisne novine" da Špirić može biti predsjedavajući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RSplaneta.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RSplaneta.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.