Bruto prihodi za 70 miliona KM veći nego lani

Izvor: Cafe.ba, 09.Jun.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruto prihodi za 70 miliona KM veći nego lani

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH je tokom prvih pet mjeseci ove godine ostvarila bruto prihod od indirektnih poreza koji je za preko 70 miliona KM veći nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas direktor Uprave Miro DŽakula.

On je rekao novinarima u Banjaluci da ti podaci govore o kontinuiranom nastavku rasta u naplati prihoda.

"Moram da upozorim na fiskalni kapacitet BiH kada je riječ o indirektnim porezima, te da ukažem na disproprociju >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << direktnih i indirektnih poreza i zato sam za opreznost kod planiranja prihoda od indirektnih prihoda, kao i kod planiranja potrošnje takvih prihoda", naglasio je DŽakula.

Prošle godine prikupljeno je 6,24 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Svislajon“ počeo gradnju najvećeg proizvodnog pogona u BiH

Izvor: Capital.ba, 09.Jun.2015

TREBINJE, Prehrambena industrija „Svislajon“ počela je gradnju proizvodnog pogona „Trebinje 2″, najvećeg tog tipa u BiH, u kojem će od septembra biti zaposleno stotinjak novih radnika. Gradnja objekta na površini od 14.800 metara kvadratnih počela je u martu, a angažovane su građevinske...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.