Britanski Independent od nedjelje samo na internetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski "Independent" od nedjelje samo na internetu

Britanski list "Independent" u subotu, 26. marta, objavljuje svoje posljednje štampano izdanje, a već od narednog dana 30 godina star časopis biće dosupan samo u digitalnom formatu.

Novinari su na internetu objavili fotografiju tima kako lupaju o sto, što je stara tradicija kada odlazi neko od kolega.

U posljednjem uredničkom članku u štampanom izdanju navodi se da će "historija biti sudija njihovom hrabrom prelasku u digitalne medije i da će to biti primjer koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ostali listovi širom svijeta pratiti".

"Danas su prese stale sa radom, mastilo je suho i papir se više neće gužvati, ali kako se jedno poglavlje zatvara, drugo se otvara i duh 'Independenta' će i dalje biti prisutan", navodi se u uredničkom članku.

"Independent" su osnovala tri bivša novinara 1986. godine i postao je poznat po šarenim naslovnim stranaka i velikim fotografijama.

Vlasnik lista Evgenij Lebedev je prošlog mjeseca prilikom najave zatvaranja štampanog izdanja naveo da se novinarstvo promijenilo do neprepoznatljivosti i da se listovi isto tako moraju promijeniti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.