Bilateralni odnosi sa Novim Zelandom dobri

Izvor: Cafe.ba, 20.Jan.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilateralni odnosi sa Novim Zelandom dobri

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda i premijer Novog Zelanda DŽon Kej ocijenili su danas da su odnosi dvije zemlje dobri i naglasili želju da u narednom periodu budu unaprijeđeni, bez obzira na veliku udaljenost.

Na sastanku je zaključeno da postoji prostor za unapređenje u oblastima poljoprivrede, prehrambene industrije, turizma i energetike i da je neophodno produbljivati komercijalne odnose, kao i da je potrebno olakšati saradnju između >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << malog i srednjeg preduzetništva.

Istaknuto je da je potrebno podsticati susrete da bi bile otvorene nove mogućnosti saradnje BiH i Novog Zelanda.

U saopštenju Savjeta ministara BiH navodi se da je Bevanda tokom susreta sa Kejom izrazio zadovoljstvo što se konferencija najveće svjetske organizacije narodnih stranaka održava u Sarajevu.

Bevanda je sagovornika upoznao sa formiranjem izvršne vlasti u BiH nakon izbora koji su održani u oktobru prošle godine.

Predsjedavajući Savjeta ministara upoznao je Keja sa potencijalima BiH i podvukao značaj energetskog sektora, drvnog potencijala i putnog koridora ističući posebno Koridor "Pet ce" i Jadransko-jonski autoput.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno i dalje jačati privrednu i i trgovinsku saradnju.

Bevanda i Kej su konstatovali da dijaspora iz BiH u Novom Zelandu nije velika, ali da može biti značajna veza u jačanju bilateralne saradnje.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.