Belgija primila novi nalog za hapšenje Puigdemonta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija primila novi nalog za hapšenje Puigdemonta

Belgija je primila od Vrhovnog suda Španije treći evropski nalog za hapšenje bivšeg predsjednika regionalnog parlamenta Katalonije Carlesa Puigdemonta (Karles Pućdemon), saopštila je portparol beligijskog tužilaštva. Ona je rekla da je zahtjev predat na španskom jeziku, ali da belgijski zakon nalaže da se zahtjev pošalje na jednom od tri zvanična jezika u Belgiji ili na engleskom, te da će Španija poslati novi sljedeće sedmice. "Imajući u vidu kompleksnost dokumenta i dva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Brisel stigao novi zahtev za hapšenje Puđdamona

Izvor: RTS, 16.Okt.2019

. Belgija je treći put od španskog Vrhovnog suda primila evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Puđdamona, izjavila je portparolka tužilaštva u Briselu.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.