Bajrović: Nismo više dio vladajuće većine u FBiH

Izvor: Cafe.ba, 09.Jun.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajrović: Nismo više dio vladajuće većine u FBiH

SARAJEVO - Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović izjavio je na konferenciji za novinare u Sarajevu da ministri iz Demokratske fronte (DF) više nisu dio vladajuće većine u FBiH, te da, ukoliko ih premijer FBiH Fadil Novalić ne smijeni, uskoro će sami podnijeti ostavke.

On je dodao da Stranka demokratske akcije (SDA) svojim postupcima predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) Draganu Čoviću isporučuje treći ekonomski entitet i poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << im da sastave novu većinu u Federaciji BiH ili da u suprotnom podnesu ostavke, za šta ne vjeruju da će se desiti, jer "SDA i HDZ i sada dosta dobro funkcioniraju kao i onda kada su preglasavali ministre iz DF-a".

Bajrović je istakao da ga trenutna situacija u vlasti FBiH podsjeća na slučaj Željka Komšića iz SDP-a BiH.

On je naglasio da će DF podržati ponuđenu reformsku agendu te je pojasnio da se koalicija raspala, jer je SDA odlučila da su im važnije pozicije u javnim preduzećima nego put ka Evropskoj uniji.

Tvrdi da SDA mora preuzeti odgovornost za stanje u BiH s obzirom na to da je u ovom regionu jedino Milo Đukanović bio duže na vlasti od njih.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.