Ruski antiratni aktivista kome je odbijen boravak u Srbiji: Ovo je politički pritisak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2023, 13:51

Ruski antiratni aktivista kome je odbijen boravak u Srbiji: 'Ovo je politički pritisak'

Antiratni aktivista iz Rusije Vladimir Volohonski izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je od policije 25. jula dobio obaveštenje da mu je odbijen privremeni boravak u Srbiji. Volohonski je opozicioni političar iz Sankt Petersburga, a u Srbiju je stigao u maju 2022, posle pritisaka i progona u svojoj zemlji. Kao stranac je u Beogradu do sada imao dozvolu za privremeni boravak. Sa drugim antiratnim aktivistima u Srbiji je osnovao nevladino Rusko demokratsko društvo i učestvovao u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Antiratnom aktivisti iz Rusije Vladimiru Volohonskom odbijen privremeni boravak u Srbiji

Izvor: Danas, 25.Jul.2023

Antiratnom aktivisti poreklom iz Rusije Vladimiru Volohonskom odbijen je produžetak privremenog boravka u Srbiji, saopštilo je 25. jula nevladino Rusko demokratsko društvo, čiji je Volohonski suosnivač, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.