Anonimusi nisu objavili bazu podataka Ministarstva bezbjednosti

Izvor: Cafe.ba, 21.Nov.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimusi nisu objavili bazu podataka Ministarstva bezbjednosti

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH saopštilo je da hakerska organizacija "Anonimusi" iz Hrvatske nije objavila baze podataka ovog ministarstva.

"Navedeni podaci nisu dio nikakve baze informacija Ministarstva bezbjednosti BiH. Pogotovo nije riječ o tajnim ili skrivenim podacima, kako je tendenciozno prezentovano, uprkos činjenici da su upravo ti podaci ranije bili dostupni i objavljivani u medijima i na društvenim mrežama", rečeno je Srni u Ministarstvu bezbjednosti BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Hakerska organizacija "Anonomusi" iz Hrvatske objavila je juče video u kome kažu kako dolaze u BiH, jer se tamo nakon Pariza desio teroristički napad, te da će se na interntu boriti protiv mudžahedina i grupa koje podržavaju teroriste i "Islamsku državu".

Oni su na društvenoj mreži Fejsbuk juče počeli da objavljuju podatke više lica iz BiH za koje tvrde da su povezani sa terorizmom i da podržavaju "Islamsku državu".

Mediji su prenijeli da su fotografije i podaci koje su objavili hakeri "Anonimusa" veoma sliči bazi podataka Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.