Ambasador Erginay u Bihaću: Turskoj privlačan USK, unaprijediti saradnju

Izvor: Cafe.ba, 19.Mar.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Erginay u Bihaću: Turskoj privlačan USK, unaprijediti saradnju

Gradonačelnik Galijašević najavio mogućnost otvaranja počasnog konzulata Republike Turske u Bihaću

BIHAĆ (AA) - Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay tokom  svoje prve zvanične posjete Unsko-sanskom kantonu, sastao se sa premijerom USK Izudinom Saračevićem, gradonačelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem, muftijom Hasanom ef. Makićem i rektorom Univerziteta u Bihaću Refikom Šahinovićem.

"Moji utisci su pozitivni, ovo je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << od prvih kantona u kojima je formirana vlast kojoj želim uspjeh. Republiku Tursku privlači i zanima ovaj kanton, značajan broj projekata smo ovdje uspješno završili. Danas smo razgovarali i o tome šta bismo dalje mogli uraditi da unaprijedimo saradnju", kazao je ambasador Erginay.

Premijer USK Izudin Saračević zahvalio je Erginayu u ime građana kantona na podršci Turske koju pruža građanima u svim dijelovima BiH.

"Dobili smo uvjeravanja, ako bude projekata sa naše strane, da finansijska i ekonomska pomoć naših prijatelja neće izostati, a ona će se realizovati preko Ziraat banke" kazao je premijer Saračević.

Saračević je pozvao investitore iz Turske da dođu u ovaj kanton, sagledaju prilike i pronađu partnere sa kojima mogu ostvariti uspješnu suradnju.

Gradonačelnik Galijašević je potvrdio da je promovirana kreditna linija Ziraat banke od 50 miliona eura za mala i srednja preduzeća sa niskom ili nultom kamatnom stopom, ali i ukazao na mogućnost otvaranja počasnog konzulata Republike Turske u Bihaću.

"Najava ambasadora Erginaya da Republika Turska želi otvoriti počasni konzulat u našem gradu govori da je Vladi Turske stalo do Bihaća i USK-a , a pogotovo kada je u pitanju jačanje privrednih i turističkih potencijala ovog dijela BiH" kazao je Galijašević.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.