Aerodrom Tuzla ne ispunjava uslove za robu životinjskog porijekla

Izvor: Cafe.ba, 28.Avg.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom Tuzla ne ispunjava uslove za robu životinjskog porijekla

Aerodrom u Tuzli ne ispunjava uslove za otpremanje robe životinjskog porijekla, utvrdila je Radna grupa, koju je formirala Komisija za integrisano upravljanje granicom BiH.

"Utvrđeno je da aerodrom u Tuzli ne ispunjava uslove da bi dobio fitosanitarnu saglasnost za otpremanje robe", rekao je Srni predsjedavajući Komisije za integrisano upravljanje granicom BiH Miro DŽakula.

On je najavio da će u ponedjeljak, 31. avgusta, u 14.00 časova u Sarajevu u zgradi zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << institucija biti održana sjednica Komisije, kada će i ovo pitanje biti na dnevnom redu, dodavši da više informacija o svemu može dati direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH LJubomir Kalaba.

U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH Srni su rekli da je ovo pitanje u nadležnosti Komisije za integrisano upravljanje granicom BiH, odnosno Savjeta ministara BiH, koji konačno donosi odluku o utvrđivanju i prekategorizaciji graničnih prelaza, kako za putnički, tako i za robni promet.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske raspolaže informacijama da će Komisija za integrisano upravljanje granicom BiH predložiti Savjetu ministara BiH da se aerodrom Tuzla otvori za prevoz robe životinjskog porijekla, čime bi preuzeo taj posao od banjalučkog aerodroma.

"U tom slučaju aerodrom Banjaluka bi izgubio znatan prihod od ove djelatnosti, kao i trajno komparativnu prednost koja je uspostavljena na bazi entitetskih reciprociteta", izjavila je Srni pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Vesna Vožni.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.