AMSRS: Magla mjestimično smanjuje vidljivost

Izvor: Cafe.ba, 08.Nov.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSRS: Magla mjestimično smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj ovog jutra je zadovoljavajuća, a vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova.

Sutra počinju radovi na polaganju kanalizacije za optičke kablove, zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaj na magistralnom putu Kula - Krupac, sa lijeve strane puta.

Radovi će se izvoditi svakog dana, osim nedjelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << pa vozače iz AMS mole da, kao i na drugim dionicama gdje se izvode radovi, poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na području Federacije BiH, na magistralnom putu Jablanica - Prozor, zbog većeg odrona i dalje je potpuno obustavljen saobraćaj.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka, u mjestu Bočac, zbog radova na izgradnji obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ovom magistralnom pravcu, na lokalitetu Hidroelektrane "Bočac dva", do 30. novembra produženi su radovi miniranja terena zbog čega su u toku dana aktivne obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraćaj odvija jednom kolovozonom trakom od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, zbog deminiranja terena na snazi su polučasovne obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, uz petnaestominutno propuštanje vozila.

Na dionici regionalnog puta Šamac jedan - Grebnice, lokalitet Tišina, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova aktivne su povremene polučasovne obustave saobraćaja, osim u dane vikenda i praznika.

Do povremenih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova dolaziće i na lokalnom putu u mjestu Makljenovac, lokalitet Razbjenjak - Putnikovo Brdo, na području grada Doboja.

Na području FBiH deminerski radovi razlog su povremenih polusatnih obustava na magistralnom putu Semizovac - Srednje.

Na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan - Derventa aktivne su izmjene režima saobraćaja radi obezbjeđivanja prostora za mehanizaciju koja je angažovana na sanaciji mosta preko rijeke Ukrine u mjestu Donji Detlak.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor - Doboj, dionica Gornja Vijaka dva - Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene potpune obustave saobraćaja od najviše 45 minuta biće na snazi u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, Naseobina Lišnja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš - Mitrovići zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju jer se usljed prošlogodišnjih poplava urušila desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U većem dijelu Federacije BiH ovoga jutra vozi se po pretežno suvim kolovozima, a vidljivost je smanjena na pojedinim dionicama zbog magle ili niske oblačnosti.

Na graničnim prelazima u BiH ovog jutra nema dužih čekanja.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

AMSRS: Magla mjestimično smanjuje vidljivost

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2015

BANJALUKA - Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj ovog jutra je zadovoljavajuća, a vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.