Stipendija za preživelu devojčicu

Izvor: B92, 14.Feb.2012, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendija za preživelu devojčicu

Beograd/Dragaš -- Po nalogu predsednika Tadića, Narodna kancelarija predsednika Republike pomagaće petogodišnju devojčicu Asmiru Reku, jedinu preživelu u tragediji u Restelici.

Narodna kancelarija će Asmiru stipendirati do njene 18 godine, rečeno je večeras Tanjugu u Tadićevom kabinetu.

U snežnoj lavini koja se u subotu obrušila na 12 kuća u mestu Restelica, u opštini Dragaš, stradala je skoro cela porodica Reka - od 11 članova desetoro je poginulo, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je devet pronađeno, a za telom mladića Seldina Reke se još traga.

Petogodišnja Asmira Reka pronađena je živa i oporavlja se u bolnici u Prizrenu.

Sahranjeni nastradali članovi porodice Reka

Na seoskom groblju u Rastelici danas je sahranjeno devet članova porodice Reka, poginulih u snežnoj lavini.

Koordinator za saradnju sa medijima u opštini Gora Nazim Mehmedi, izjavio je Tanjugu da je sahrani tragično stradalih prisustvovalo oko 3.000 ljudi, mahom stanovnika ovog područja.

Lavina je pokrila desetak kuća u ovom selu, od kojih su samo dve bile naseljene, i u kojima je živelo 11 osoba. Lavina koja se obrušila na kuće visine je oko 10 metara, a prečnika 500 metara.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju uputilo je danas hitnu pomoć od dva miliona dinara porodicama nastradalih od lavine koja je pogodila selo Restelica kod Dragaša i porodicama poginulih izrazilo duboko saučešće. Žaljenje zbog tragičnog događaja izrazili su najviši kosovski zvaničnici, a na Kosovu je danas proglašen dan žalosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KANCELARIJA PREDSEDNIKA REPUBLIKE ĆE STIPENDIRATI ASMIRU

Izvor: Kurir, 14.Feb.2012

Po nalogu predsednika Srbije Borisa Tadića, Narodna kancelarija predsednika Republike pomagaće petogodišnju devojčicu Asmiru Reku, jedinu preživelu u tragediji..BEOGRAD - Po nalogu predsednika Srbije Borisa Tadića, Narodna kancelarija predsednika Republike pomagaće petogodišnju devojčicu Asmiru...

Nastavak na Kurir...

Srbija pomaže devojčici izvučenoj iz lavine

Izvor: Mondo, 14.Feb.2012

Po nalogu predsednika Srbije Borisa Tadića, Narodna kancelarija predsednika Republike pomagaće petogodišnju devojčicu Asmiru Reku. U selu Reselica spasioci pronašli i desetu žrtvu.

Nastavak na Mondo...

Preživela u naručju mrtve majke

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2012

Smrt devetočlane porodice Reka zavio je u crno selo Restelica na Gori u opštini Dragaš na Kosmetu. Snežna lavina u subotu pre podne za zemljom je sravnila sedam kuća. Braća Fehim i Redžip Reka i članovi njihovih porodica izgubili su živote. Jedina preživela je petogodišnja Amsera, oporavlja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.