Zloupotrebe oslobađanja podataka

Blog: Peđina beležnica, 09.Mar.2018, 05:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zloupotrebe oslobađanja podataka

Izvor: https://pedja.supurovic.net/zloupotrebe-oslobadjanja-podataka

Pre neki dan sam okačio PHP skript kao primer kako se mogu automatizovano preuzeti podaci sa sajta Uprave trezora.
Vidim da su neki to već uzeli i napravili servise na komercijalnim sajtovima ali ne u duhu namene tog skripta – omogućavanja lakog automatskog preuzimanja, već podatke prikazuju na sajtu ali ne omogućavaju da se oni i preuzmu, to jest, rade isto što i Uprava trezora na svom sajtu.
U stvari su samo napravili kopiju servisa koji već postoji na sajtu Trezora sa isključivom namerom da privuku i zadrže posetioce na svom komercijalnom sajtu.
Takvi postupci su inače jedan od glavnih razloga zato u javnim ustanovama imaju otpor prema oslobađanju podataka. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: Automatsko preuzimanje spiska korisnika javnih sredstava iz Registra Uprave za Trezor Prikaz podataka vlasnika Garmin Oregon GPS uređaja Pobegao iz zatvora na dan oslobađanja

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.