Blog: Dragana Djermanović, 02.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlja kao Brend - Country as a Brand Ia

Blogger relations u praksi!
Dragi moji u vezi sa mojom najavom o pisanju posta na temu Brend Srbije, na preporuku i inicijativu predstavnika Ministarstva trgovine i usluga Vlade Republike Srbije danas sam bila u kontaktu (putem direktne telefonske linije i to u roku od odmah ) sa odgovornom osobom u Sektoru za usluge Ministarstva, gospodinom Željkom Stojanovićem.
Inače, Sektor usluga Ministarstva je nadležno i odgovorno telo za sprovođenje projekta "Nacionalni brend Srbije".
Elem, u tom razgovoru ja kao blogerka (ne kao bankarka, ne kao PR-ovac) dobila sam sjajne i informacije kao što su:
Da je prošle godine postojao budžet za promociju brenda Srbije iz sredstava Ministarsva i NIP-a (Nacionalni investicioni plan)  Za ovu godinu sredstva još nisu opredeljena (iako je Budžet usvojen) Da će danas (29. januara) na sednici Vlade tačka dnevnog reda biti upravo Budžet za projekat "Nacionalni brend Srbije" - čista exlusiva
Da je prošle godine bio raspisan javni internacionalni tender za angažovanje konsultatna za izradu Strategije za brendiranje SrbijeDa se na tom tenderu prijavilo svega 4 firme (kriterijumi su bili navodno vrlo strogi, uključujući i stavku o prometu od najmanje 20 miliona, čini mi se evra).Ima još...
Takođe, gospodin Stojanović me je zamolio da mu opišem svoju nameru i eventualno glavne teze posta koji je u pripremi na temu "Srbija kao (anti)brend". Takođe, izrazio je nameru da me uvrsti u listu motivisanih pojedinaca koji žele da se aktivno uključe u Projekat. Takođe, izrazio je želju da se vidimo lično i da "razgovaramo" o projektu i mojim nedoumicama. I za kraj, pozvao me da učestvujem na Okruglom stolu na temu "Nacionalni brend Srbija" koji će biti održan na Brand Fair 5, Beogradski sajam, 13 februara.
Kamo lepe sreće da nam je brend konstruktivan i proaktivan kakav je čovek koji je (na prvi utisak) za njega odgovoran .
 
Elem, nastavljam sa istraživanjem i prikupljanjem informacija. 
Čitamo se uskoro.

Nastavak na Dragana Djermanović...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dragana Djermanović. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dragana Djermanović. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.